Част от Прокурорската колегия поиска оставката на главния прокурор, с което процедурата

...
Част от Прокурорската колегия поиска оставката на главния прокурор, с което процедурата
Коментари Харесай

Крум Зарков: Проблемът с институцията Главен прокурор е системен и решението му трябва да е системно, т.е. законово

Част от Прокурорската гилдия изиска оставката на основния прокурор, с което процедурата по отстраняването му пред Висшия правосъден съвет (ВСС) е отворена. Тя ще се развива и ще приключи в границите на Висш съдебен съвет. Това сподели пред публицисти в Пловдив министърът на правораздаването Крум Зарков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че както и да приключи тази процедура, " е значимо да не се не помни, че казусът с институцията Главен прокурор е систематичен и решението му би трябвало да е редовно, т.е. законово ".

Аз чакам с неспокойствие първото съвещание всъщност на правната комисия в Народното събрание, където да се прегледа законът за отговорност и отчетност на основния прокурор, разяснява още Крум Зарков.

Министърът на правораздаването е в Пловдив за присъединяване в национална конференция на тематика „ Ролята на правната помощ в случаите на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола ".

Форумът е част от план „ Подобряване на достъпа до правораздаване на лица, живеещи под прага на беднотия със специфичен фокус върху дами, деца и ромска общественост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР